Mr. Lordi, tuo fiktiivisten hahmojen saatanallinen kuningas on nerokas luomus. Lapset jonottavat kauppaan, kun Mr. Lordi ilmestyy hyllylle taskukokoisena ja muovisena. Pohjoisessa turistit unohtavat menneen ajan fiktiivisten hahmojen kuninkaallisen joulupukin, kun naapurin Monsterilandiassa mörisee Mr. Lordi korkokengissään ja siivet lepattaen. Fiktiiviset hahmot, olivatpa ne sankareita, esikuvia, vihattuja pahiksia, mitä vaan, ovat aina mielenkiintoisempia kuin oikeasti elävät ihmiset. Julkkikset ovat myös yhdenlaisia fiktiivisiä hahmoja, koska kansa seuraa heitä mediassa samalla tavalla kuin keksittyjä persoonia. Julkkiksia ei oikeasti tunneta vaan heistä luodaan mielikuva median esille nostamien piirteiden avulla.

Zlatan Ibrahimovic(MM-jalkapallo 9.6 alkaen) on Ruotsissa fanitetuimpia henkilöitä, vaikka hän antaa samalla lausuntoja, ettei ole ikinä lukenut yhtään kirjaa loppuun. Suomessa vastaavasti F1-kuski Kovalainen liittyi lukemattomien kerhoon (IS 30. 5.), eikä silti taida joutua revityksi alas pikkupoikien seiniltä. HS:n kesäkuun kuukausiliitteessä vertaillaan ulkomaalaisten pelkkien kuvien perusteella tekemiä arvioita suomalaisista politiikoista. Urheilija, poliitikko, turha julkkis tai muu mediapersoona niin tärkeintä on habitus ja persoona, jonka voi kuvata parilla sanalla.

Kansalaisten valta ja sen käyttö ovat olleet esillä mediassa. Kansalaiset ottivat Seiskan hampaisiinsa ja karkoittivat Seiskan mainostajat, koska fiktiivisen hahmon siviiliminän kuva julkaistiin. Muslimit boikotoivat Arlaa ja saivat aikaan merkittävän taloudellisen iskun jättiyritykselle, koska nimeltä mainitsematon hahmo oli esitetty väärällä tavalla. Jaksaako kansalainen kiinnostua henkilöiden elämästä vain, jos ne pystytään esittämään kattavasti tekstikappaleella tai muutamalla kuvalla. Kiinnostaako kansaa yleensä muut asiat kuin hahmojen kohtalot?

Kansalaiset haluavat käyttää valtaa ja pitävät myös kärjistetyn persoonallista hahmoista, joiden oikeaa luonnetta ei tarvitse tietää. Miksei hahmoja sitten ole enemmän? Saataisiinko vuorovaikutus kansalaisten kanssa paremmaksi, jos vastapuolella on hahmo eikä tarttumapinnaton yritys tai muu toimija. Top 3 toimijaa, joilla pitäisi olla fiktiivinen hahmo edustajana ja minkälainen persoona hahmolla voisi olla. Listatkaahan omat.

  1. Nasan ja Esan kaikki avaruuteen lähtevät härvelit: maalataan hahmon piirteet laitteen kylkeen ja laitteen tekoälyn kanssa voi viestiä sähköisesti. Kaikki muistaa tämän jälkeen mikä laite meni minnekin päin avaruutta, mitä tekemään ja miten lopulta kävi. Shrek lähtee pitkälle matkalle erilaisin varustein ja ominaisuuksin varustettuna. Matkan varrella tulee vastoinkäymisiä, jotka voitetaan ja lopulta päästään vieraaseen maahan, jossa pitää suorittaa mystinen tehtävä ja vielä palata hengissä kotisuolle.
  2. Osakeyhtiöt: pörssin kurssimuutokset muutetaan voimasuhteiksi osakeyhtiöitä kuvaaville sankareille. Conan Barbaari raivaa miekallaan sykäyksittäin vaarallisia vihollisia ja nostaa asemiaan hallitsijan paikkaa tavoitellessaan. Seuraavana päivänä Conan lepää ja juhlii menettäen hieman konsentraatiotaan.
  3. Korkeakoulujen laitokset: tutkimuksen kohdistus ja tarjottava opetus kerrotaan hahmon avulla. Filosofian laitoksella Platon pohtii ja väittelee, fysiikan laitoksen Gandalf taikoo fyysisestä ympäristöstä esille jotain mahdotonta, astronomian laitoksen Hopeasurffari tuo uutiset tähtien takaa jne.