Matrixxissa marmatetaan, että "tulevaisuus hidastuu aina kesäisin" ja tekoelämää pitäisi saada. Noh, tässä scifi-juoni pahimpaan tulevaisuuden nälkään.

Lähitulevaisuus, meidän maailma:

Pieni tyttö istuu Lappsetin suunnittelemassa läsnä-älykkäässä kiikussa. Tyttö kysyy isältään: "Missä ne oikein on? Niiden pitäisi olla jo täällä. "Isä ei edes huomaa tytön lainanneen hänen oman tutkimusalueensa erään klassisen ongelman isää Fermiä. Kiikku ehdottaa kiikkupoltto-pelin aloitusta, mutta isä viittaa kieltävästi ja hänen älypaitansa välittää kieltävän vastauksen kiikulle. "Heidän autonsa on päättänyt taas ajaa rauhallisesti", isä kertoo väsyneenä. Tarkoittaen, että tytön äidin uusi auto on vain noudattanut liikennesääntöjä.

Kiikku on huippumodernin tekoelämän tutkimuskeskuksen pihassa olevassa puistossa. Isälle tulee yhteydenotto ja hän ottaa sen puiston yleiselle näytölle. Isän tutkijakollega on vakavana ja kalpeana puiston pienessä näytössä. Tutkija alkaa kertoa äkillisestä muutoksesta heidän yhteisessä tekoelämätutkimuksessaan. "Koko populaatio on poissa", hän sanoo. "Alustava tutkinta osoittaa, että he lopettivat elämänsä itse."      

Kaikki valkenee isälle yhdessä väläyksessä. Kauniimpi yhtälö kuin mistä fyysikot osaavat edes uneksia. Tekoelämätutkimus oli alkanut mitättömien entiteettien ja niiden elinympäristön digitaalisesta mallintamisesta. Rakennettiin olioita yksinkertaisilla periytyvillä ominaisuuksilla oikean maailman biologiaa mallintavaan ympäristöön ja odotettiin kehitystä sekä evoluutiota. Oliot ohittivat ihmisen älykkyyden usean vuoden kehityksen jälkeen ja sitten nopeasti kohtasivat loppunsa. Viimeisinä hetkinään oliot olivat ratkaisseet mallinnetun maailman kaikki lait sekä kehityssuunnat ja tulleet näin kaikkivoiviksi. Heille ei ollut omassa maailmassaan mitään, mitä he eivät olisi pystyneet hallitsemaan ja tietämään. Heille kaikki arvoitukset olivat ratkaistu. He pystyivät täyttämään tarpeensa täydellisesti ja päättivät sitten poistua, koska elämä ei tarjonnut mitään uutta tai ennakoimatonta. Kaikki elävät ovat selviytyjiä, mutta jos selviytyminen on täydellisen varmaa niin onko tarpeen odottaa seuraavaa sekuntia, minuuttia, tuntia tai mitään?

Isä sanoo tyttärelleen: "Kyllä se äiti sieltä tulee, koska hän haluaa nähdä mitä uutta olet oppinut." Tytär katsoo isäänsä hetken ihmetellen ja jatkaa sitten tutkivaa leikkiänsä.